Financieringen

Sparen kan op vele manieren. U spaart vooraf om het gewenste doel na verloop van tijd te bereiken. Het grote voordeel van deze methode is gelegen in het feit dat u geen verplichtingen aangaat en zelf bepaalt hoeveel u spaart. Dit kan immers per maand verschillen.

Tevens ontvangt u over het gespaarde kapitaal een bruto rentevergoeding. Trekt u hierbij het percentage van de geldontwaarding af, dan blijft er meestal bitter weinig over van uw rendement. Bovendien betaalt u 1,2% rendementsheffing over het gespaarde kapitaal.

Het nadeel van deze methode is dat als u na verloop van tijd het gestelde doelkapitaal heeft bereikt, het niet onwaarschijnlijk is dat de beoogde besteding van bijvoorbeeld een nieuwe auto of een verbouwing aanmerkelijk duurder is geworden tijdens uw spaarperiode.

Een andere manier is het sparen achteraf. U leent het bedrag dat benodigd is voor de besteding en spaart achteraf het geleende bedrag plus de rente.

Het grote voordeel is hierbij, dat u direct over de besteding kunt beschikken, hetgeen u direct het gebruikersplezier oplevert. Bovendien loopt u niet het risico dat de beoogde besteding alsmaar duurder wordt. Voorts zullen de lasten in verband met de geldontwaarding relatief lichter worden al naar gelang de looptijd van de leenovereenkomst.

Het nadeel van deze methode is, dat u hiervoor een bepaalde leenvergoeding verschuldigd bent (rente en kosten). Tevens wordt u periodiek geconfronteerd met een vaste betaalverplichting, ook als het u financieel wat minder gaat.

Contact

Alandt AssuFin

Adres:
Vrijburglaan 61
2051 LB Overveen

Telefoon: +31 (0)23 525 79 02
Skype: alandtassu
E-mail: info@alandt.nl


Digitale Polismap

Bereken hier uw offerte

Bel mij terug